29 Temmuz 2007 Pazar

Fondöten Seçimi nasıl yapılmalı?



Fondöten alırken bakacağınız en önemli konulardan birisi fondöten renginin teninizle uyumlu olup olmadığını tesbit etmek. Bunun için genel olarak yapılan bileğinizin iç kısmında renk tesbiti yönteminin yerine fondöteni satın almadan önce mutlaka yüzünüze sürerek deneyin. Bunun yanısıra eğer mümkünse yüzünüze sürdüğünüz fondöteni satın aldığınız mağazanın ışıkları altında değil, güneş ışığında deneyin. Güneş ışığı altında gördüğünüz renk ile mağaza ışıkları altında gördüğünüz renk arasında oldukça fark olduğunu göreceksiniz. Fondöten rengi kendi ten renginizden bir ton koyusu olmalı. Eğer ten renginizin çok daha koyusu bir fondöten veya çok daha açık bir fondöten kullanırsanız doğal olmaktan uzak ve basit bir görüntü oluşturacağından renk seçimi oldukça önemlidir.

Fondöten seçiminde doğru rengi buldunuz. Bunun yanısıra bakmanız gereken bir kaç çok önemli nokta daha var. Öncelikle kullanacağınız ve satın alacağınız fondöten nemlendirme özelliğine sahip olmalıdır. Nemlendirme özelliğinin yanısıra güneşten koruyucu özelliği olması oldukça önemlidir. Bu söylediklerimizin hepsi alacağınız fondöten üzerinde belirtiliyor olmalıdır. Fondöten en az SPF 15 faktörlü koruyucu özellik taşımalıdır.

Ayrıca her makyaj malzemesini satın alırken dikkat etmeniz gerektiği gibi, fondöten alırken de mutlaka üretim tarihine bakmanızda fayda var. Üretim tarihi bir yıldan fazla ise onun yerine daha sonra üretimi yapılmış, bir yıldan daha az süre içerisinde üretilmiş fondötenleri tercih etmelisiniz. Fotoğraf daki ürünü satın almak için tıklayınız.

Hiç yorum yok: