31 Temmuz 2007 Salı

Kalıcı Makyaj Nedir?

Kalıcı makyaj bildiğimiz anlamda makyaj değildir. Kalıcı makyaj yaptırmadaki amaç günlük hayatta silik olan hatlarınızı, doğala en yakın normlarda yeniden detaylandırmak ve çıkarılabilir makyaja için zemin hazırlamaktır. Doğal olmak burada oldukça önemli. Çünkü kalıcı makyaj ile banyoda, denizde, havuzda, sporda daha bakımlı görünmeli ama asla makyajlı gibi görünmemelisiniz.

Kalıcı makyajın uygulanmasından sonra insanlar sizin hiç makyajsız ne kadar güzel olduğunuzu, ne kadar muntazam yüz hatlarına sahip olduğunuzu düşünmelidir, bu imajı insanlara verebilmelisiniz.

Eğer kalıcı makyajdan anladığınız bunun aksine, dudaklarınızın devamlı yeni ruj sürülmüş gibi kıpkırmızı, ya da gözlerinizin yeni sürme çekmiş gibi devamlı sürmeli olmasını düşünüyorsanız, bu konuda iki kez düşünmeniz gerektiğini hatırlatırız. Böyle bir makyaj doğal olmayacağı gibi hep aynı tür yapılmış bir makyaj şeklini yıllarca sıkılmadan nasıl kullanacağınızı da gözönüne almanız gerekir. Kalıcı makyaj epidermisde en fazla 5 yıl kalır. Dövmeden farkıda budur. Dövme epidermisde ömür boyu kalırken, kalıcı makyaj için bu söz konusu değildir.

Hiç yorum yok: