2 Ağustos 2007 Perşembe

Allık Seçimi

Allık seçiminin ne kadar önemli ve makyajınızın ayrılmaz bir parçası olduğunu kendinize uyan allığı bulana kadar anlamanız zordur dersek yanlış söylememiş oluruz. Allık, eğer doğru seçilmiş bir renkse, kadın makyajının ve güzelliğinin bir numaralı unsurlarından birisidir.

Allık seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta allığı sürdüğünüzde cildinizin utandığınızda aldığı kırmızı rengi vercek olan bir tonda olmasıdır. Düşünün yanakları kendiliğinden kızarmış olan kişiler aslında nasıl da seksi ve güzel ve masum bir ifade verirler. İşte sizde allığınızı bu şekilde seçerseniz kendinizi bir daha allık sürmeden makyaj yapmış saymazsınız.

Genel olarak allık seçiminde tercih edilen renkler kırmızı, pembe veya kiremit tonlarıdır. Eğer yüzünüz yuvarlaksa daha uzun görünmesi için allığı tam yanaklarınızın üstüne sürün ve saç çizginize doğru uzatın. Uzun yüzlüler ise allığı sadece yanaklarının üzerine sürmeli. Allığı iyi dağıtmaya dikkat edin. Allığınızı parmaklarınızla dağıtmaya çalışmayın. Bu allığınızın çıkmasına neden olur. Bunun yerine büyük bir fırça kullanın. İyi bir fırça allığınızın yüzünüzde homojen bir şekilde dağılımını sağlayacağı için önemlidir. Parmağınızla uygulama genellikle homojen dağılım sağlamadığından bazı bölgelerde yoğun, bazı bölgelerde ise daha hafif bir görüntü oluşturur. Bu nedenle fırça kullanmaya ve fırça seçiminde de titiz olmaya özen göstermelisiniz.

Hiç yorum yok: