22 Ağustos 2007 Çarşamba

Makyaj malzemelerinizi nasıl daha uzun süre korursunuz?

Bir türlü vazgeçemediğimiz makyaj malzemelerimizi bir türlü atmaya kıyamasak da aslındaaa kullanamadığımız birçok makyaj malzemesi makyaj çantamızda uzun süre durur, durur. Nedeni gayet basittir. Kıyamayız çünkü çok paralar vererek aldığımız bu ürünlerin kısa zamanda kullanılamaz hale gelmesine içimiz acır. Eh eninde sonunda da atarız atmasına ama, şimdi size vereceğimiz yöntemlerle ürünlerinizi sonuna kadar kullanarak tükendiğinde atmanızı sağlayacağız.

Maskaranın erken kurumasını önlemek.

Maskaranızın vaktinden önce kurumasını önlemek için yapmanız gereken öncelikle maskara fırçanızı pompalar gibi maskaranızın içerisine daldırıp çıkartmamanız. Bunu yaptığınız sürece maskaranız içerisine dolan hava maskaranızın vaktinden önce kurumasına neden olur.

Kuruyan maskaranızın içine maskara fırçasına süreceğiniz badem yağı ile birkaç kez bastırın. Badem yağının maskaranızın içine girdiğinden emin olun. Maskaranızı daha fazla kullanabildiğinize şaşıracaksınız.

Kremler, parfümler, göz kalemleri

Tüm bu malzemelerinizin daha uzun süreli dayanması için bunları buzdolabında saklayın. Buzdolabında saklanan kremler ve parfümler siz kullanıp bitirene kadar ilk günkü tazeliklerini koruyacaklardır.

Ruj sürerken

Mutlaka ince bir ruj fırçanız olsun. Bu özellikle bitmek üzere olan ve kullanamadığınız rujlarınız için kolaylık sağlayacak ve son damlasına kadar kullanma imkanı elde edeceksiniz. Bu arada rujlar içinde buzdolabı uygulaması geçerli. Özellikle birden fazla ruja sahip çoğu hanım tamamını yanında taşımaz. Bu nedenle evde bıraktığınız rujlarınızı bir makyaj torbası içerisinde buzdolabına koyun.

http://www.Europey.com editörü

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Né?? Buzdolabımı çok acayip deil mi? nese napalım 9 tane olan qös kalemlerimi buzdolabında saklıyım ama annem kızmasa bare =) eehehehehe.......