5 Ağustos 2007 Pazar

Göz altı morlukları ile başetmenin yolları

Göz çevresi ve göz altındaki morluklar zaman zaman hepimizin canını sıkar. Bunların önüne geçmekte bizim elimizde. Dikkat etmemiz gereken birkaç ufak nokta var. Bunlara dikkat ettikten sonra morluklarımızı belki tamamen yok edemeyiz ancak azaltabiliriz.

1- Herşeyden önce uykularımızın düzenli olmasına dikkat etmeliyiz.
2- En az haftada bir gözlerimize bir pamuk yardımıyla çay banyosu yapmak hem gözlerin ve hem de göz çevresinin dinlenmesi açısından önemli.
3- Yediklerimizin de çok önemli olduğunu ve daha çok sebze ve meyve yemenin cilt üzerindeki olumlu etkilerini de ddüşünerek taze sebze ve meyveleri tüketmeye çalışmalıyız.
4- Tüm bunları yapmamıza rağmen göz çevremizde oluşan morlukları ayrıca makyaj ile kapatmamız da mümkün. Göz çevresinde ya da göz altı morluklarının optik olarak kaybetmek için alt makyajdan bir ton açık bir örtücü kullanılmalıyız.
5- Örtücü sürmeden önce, uygulayacağınız bölgeye önce biraz göz kremi sürün. Göz kremi örtücünüzün daha kolay sürülmesini sağlayacaktır.
6- Örtücünüzü önce bir fırça ile tatbik edin ve daha sonra da bir sünger ile bastırıp yüzeye dağıtarak uygulayın.
7- Örtücüyü kirpik kenarlarına kadar sürebilirsiniz.Örtücüde bulunan ışık reflektörlü zerrecikler, kızarıklıkları ve gölgeleri gözün makyajsız görünmesini sağlayarak nötralize eder.

Hiç yorum yok: